Η Τέχνη διαθέσιμη παντού!

Το eStage ξεκίνησε το ταξίδι του πριν περίπου ένα μήνα με έναν και μόνο σκοπό:

Να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Παραστάσεις Live ή On Demand από οποιαδήποτε τοποθεσία και αν βρίσκονται.

Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που έχει προκαλέσει η κατάσταση με τα θέματα δημόσιας υγείας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Πλατφόρμα που με απλό και σύγχρονο τρόπο θα δώσει διέξοδο τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στο κοινό.

Η ταχύτητα, η φιλοσοφία του e-ticketing, η ποιότητα της απόδοσης εικόνας και ήχου αποτελούν σίγουρα το πιο ξεχωριστό, αν όχι το μοναδικό περιβάλλον στην κατηγορία μας.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αρκετούς καλλιτέχνες και διοργανωτές, ακούσαμε τις απόψεις τους και σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μια καλύτερη κατανόηση για την πλατφόρμα.

Μήπως έτσι μειωθεί το κοινό που θα επισκεφθεί τις συναυλίες και τις παραστάσεις;

Πιστεύουμε οτι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν σε παραστάσεις καθώς ο αριθμός των εισιτήριων είναι πολύ περιορισμένος και συνήθως οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα μόνο στις μεγάλες πόλεις και με αποτρεπτικά μέτρα.

Μια μεγάλη δυνατότητα που προσφέρει η πλατφόρμα μας είναι η παρουσίαση της ίδιας παράστασης ταυτόχρονα σε πολλούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα είναι υπέροχο να παρακολουθούμε την ίδια συναυλία με τις παρέες μας στην Κομοτηνή, στο Ηράκλειο, στην Σπάρτη, στη Χαλκίδα , στην Κέρκυρα.. παντού..; Με προβολή σε μεγάλες οθόνες , ένα υπαίθριο αντάμωμα τέχνης που δίνει νέες δυνατότητες και στους καλλιτέχνες και στους φιλότεχνους

Πως δημιουργούνται οι εκδηλώσεις στην πλατφόρμα;

Οι καλλιτέχνες και οι διοργανωτές λαμβάνουν πρόσβαση σε διαχειριστικό περιβάλλον που τους επιτρέπει να δημιουργούν μόνοι τους εκδηλώσεις και να αποφασίζουν για τους όρους της παράστασής τους. Επιλέγουν την ημερομηνία και την ώρα προβολής, το διάστημα της διάθεσης του έργο τους και την τιμή του εισιτήριου.

Υπάρχουν τεχνικά όρια για να είναι δυνατή η προβολή μιας εκδήλωσης;

Εφόσον υπάρχει σωστή σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει κανένα τεχνικό όριο.

Γιατί να μπω στην διαδικασία να δω μια παράσταση στο eStage και να μην αρκεστώ στην πληθώρα υλικού που υπάρχει δωρεάν στο YouTube; Γιατί στο eSTage θα παρακολουθήστε πρωτότυπες παραστάσεις την στιγμή που πραγματοποιούνται και ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε με ένα μικρό αντίτιμο τους καλλιτέχνες, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν τέχνη. Τα πράγματα για τους καλλιτέχνες είναι οριακά. Αν δεν τους παρέχουμε στήριξη και εργαλεία, θα συρρικνωθεί η Τέχνη σε μια προκάτ και κατά παραγγελία μονοφωνία που θα πλήξει την κοινωνία συνολικά . Εμείς θέλουμε την Τέχνη ανοιχτή και ζωντανή

Πως είναι διαδικασία από την πλευρά του επισκέπτη;

Προσφέρουμε μια υπεραπλουστευμένη εμπειρία για τους χρήστες. Στη σελίδα κάθε εκδήλωσης με μερικά κλικ λίγων δευτερολέπτων ο επισκέπτης αποκτά εισιτήριο και άμεση πρόσβαση στην παράσταση.

Ευχόμαστε πολύ σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε εκδηλώσεις σε γεμάτους χώρους και παραστάσεις όπως τις γνωρίσαμε χωρίς περιορισμούς.

Έως τότε θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Τέχνη στις συσκευές σας! Στις μοναχικές αλλά και τις παρεΐστικες στιγμές. Στη Ζωή σας!